05. 06. 2014 - Důležité informace k sobotnímu kritériu v Bohnicích

Místo konání: areál Psychiatrické nemocnice Bohnice, Ústavní 91, Praha 8 – Bohnice. Vjezd do areálu je hlavní bránou v místě křižovatky ulic Čimická a K Ládví. Parkování zejména v ulici Ústavní. Částečně i v areálu PNB. Vjezd do areálu je pro závodníky, pořadatele a organizátory závodu zdarma.

Pravidla závodu:

Závod se pojede na předepsaný počet kol a to:
Balík „A“ – 36 kol (57 km)
Balík „B“ – 28 kol (45 km)
První kolo bude zaváděcí za vodičem (auto nebo motorka). Závod bude odstartován po signalizaci vodiče.
Každé třetí kolo bude kolem bodovacím s následujícím bodovým hodnocením: 1 místo (5 bodů), 2 místo (3 body), 3 místo (2 body), 4. místo (1 bod).
Poslední kolo bude hodnoceno dvojnásobným počtem bodů. Tedy: 1 místo (10 bodů), 2 místo (6 bodů), 3 místo (4 body), 4. místo (2 body).
Pro konečné pořadí v cíli závodu bude rozhodující plný počet kol a počet bodů. Při rovnosti počtu bodů bude rozhodující lepší umístění v cíli.
Závodník dojetý hlavním polem závodu o jedno kolo, nebude ze závodu vyřazován a to pouze za předpokladu, že nebude jakkoliv zasahovat do bodovací soutěže v bodovacích kolech. Závodník o kolo zpět je povinen neúčastnic se bodovací soutěže a je povinen uvolnit cestu hlavní skupině závodu. V případě porušení těchto pravidel bude závodník rozhodčím vyřazen ze závodu.
Pořadatel si vyhrazuje právo v závislosti na počasí změnit počet kol pro jednotlivé balíky a v závislosti na počtu přihlášených závodníků případně zařadit před hlavní závod rozjížďky, případně při menším počtu přihlášených spojit první a druhý balík. Pořadatel si dále vyhrazuje právo nutných technických změn oproti rozpisu závodu z důvodu nepředvídatelných okolností.


Více zde: http://www.kriteriumbohnice.cz/propozice/