28. 05. 2015 - Křivoklátské peklo nahrazeno novou akcí s názve Kolem Kolče na kole

Z organizačních důvodů byl zrušen závod Křivoklátské peklo. Nicméně se podařilo „peklo“ nahradit závodem jiným. V tomto případě novým. Jedná se o vyjížďku, která dostala název Kolem Kolče na kole. Prostudujte si tedy prosím propozice. Nejlepší z Vás totiž čeká novinka. Vložený eliminační závod do vrchu, který se uskuteční na závěr vyjížďky jako její zpestření.

Eliminátor, systém a popis: Do eliminátoru bude nasazeno 32 jezdců z každého balíku podle výkonnosti. Ti pojedou vyřazovací vyjížďky, z kterých vždy postoupí 2 - tedy 15 rozjížděk ve 4 kolech. Pořadí bude určeno podle tohoto pavouka a dosažené pozice v kvalifikaci. Podle konečného pořadí pak získá vítěz bonifikaci 60 sekund, 2. 45 sekund a třetí 30 sekund dále pak 29 až 1 sekundu podle konečného pořadí v eliminátoru.

Vzhledem k tomu, že se podařilo zachovat oba víkendové závody, bude zachován i virtuální etapový závod. Bude tak proveden součet časů sobotního a nedělního závodu. Tento součet časů pak bude seřazen dle celkově dosaženého času. Pokud budete chtít bodovat v tomto virtuálním etapovém závodu, musíte absolvovat jak sobotní, tak nedělní závod. V tomto případě se jedná o sobotní O letního krále vrchařů Nové Strašecí a nedělní Kolem Kolče na kole.