05. 03. 2018 - Sbohem, Medunko…

Text převzat z webu damynakole.cz

Včera nás zasáhla velmi smutná zpráva, naše kamarádka a redakční kolegyně Jitka Mimránková podlehla těžké nemoci. Bylo jí 37 let…

„….každý rok se najde nějaká výzva, kterou je třeba pokořit.“, to byla slova naší kamarádky, kolegyně a také vášnivé cyklistky Jíti Mimránkové, přezdívané Medunka, která kolo milovala ve všech jeho podobách. Bohužel, osud jí nastavil výzvu, která byla nad její síly. Bojovala několik let statečně a s odhodláním jí vlastním, nakonec příliš silnému soupeři tuto neděli podlehla…

Kolo k ní patřilo od malička. Sloužilo pro radost, jako dopravní prostředek i jako závodní stroj k dobývání úspěchů. I když Jíťa jako amatérka netoužila dosáhnout na stupně vítězů, ona si jezdila závody především užít, ať už šlo o biky, silničku nebo i cyklokros. Milovala závodní atmosféru, lidi kolem i každé své kolo, které si uměla do puntíku servisovat!

I v těžkých chvílích, kdy se prala s rakovinou, aktivně spolupracovala s Nadačním fondem Daruj vlasy, který primárně pomáhá onkologickým pacientům procházejících chemoterapií.

Milovala život a do poslední chvíle se o něj rvala. Připomeňme si Jitku jejími pravidly, podle kterých i ve svých těžkých chvílích žila a která pro Vás sepsala ve svém Blogu. Ať se nám všem vryjí do paměti a i jejich prostřednictvím Jíťa zůstane navždy s námi….

Jitku jste mohli potkat i na závodech UAC.

Jitka